Zeebrugge Beach 2021: kom je vitamine sea halen!

Zeebrugge Beach bouwt dit jaar verder op de constructieve samenwerking tussen Stad Brugge, Brugge Plus vzw, vzw BASICS! en WECANDANCE. Van 1 juli tot 15 augustus wordt het strand voor alle leeftijden een veilige en dynamische bestemming met sport, film, kwaliteitsvolle hapjes en drankjes, en livemuziek. Op 20 en 21 augustus sluit Bomboclat Zeebrugge Beach af.

Sport: in de ban van URBANBEACH

Vzw BASICS!, in en rond Brugge de grootste aanbieder van URBAN sports, presenteert in samenwerking met Stad Brugge de tweede editie van URBANBEACH. Jongeren en volwassenen zijn elke dag welkom om GRATIS te komen sporten of initiaties te volgen op de verschillende URBAN-installaties. In Zeebrugge is er continu beleving en beweging met verschillende sporten die aanleunen bij de jeugd- en straatcultuur. Er is een skate-installatie, een innovatief freerunning parcours en een grote racket zone. Voorts is er frisbee en spikeball.

See you @ URBANBEACH!

Wanneer:            1 juli tot 11 augustus – dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur.
Kostprijs:             Volledig GRATIS !!

Info:                     urbanbeach@outlook.be

Hieronder kan je je inschrijven voor de begeleide initiaties en vind je ook ons weekprogramma terug!

 

FREERUNNING

“L’ art du déplacement”, de kunst van het voortbewegen. Rennen, springen, hangen, klimmen… over, op en ván allerhande toestellen, vaak gecombineerd met een spectaculaire trick.

SKATE

Ontstaan eind de jaren ‘60 en ontwikkeld door surfers, wordt skateboarden bij uitstek met jeugdcultuur geassocieerd. Het is één van de vijf nieuwe sporten die op het Olympisch programma staan.

RACKET

Een combinatie van verschillende racketsporten voor jong en oud. Op de multifunctionele courts kan er zowel minitennis, beachtennis als andere racketsporten uitgeoefend worden.

SPIKEBALL®

Spikeball® komt over van de VS en is superpopulair. Het wordt 2 tegen 2 gespeeld met een minitrampoline (een rond net) in het midden. Het is een spin-off van volleyball, want je speelt het met de handpalm. Maar in plaats van de bal over een net te spelen, moet je telkens de trampoline raken. Dit teamspel bevordert het werpen, de reactiesnelheid en 360°-bewegingen. Later meer over mogelijke initiaties en demo's !!