Onze MISSIE en VISIE

Onze vzw stelt als maatschappelijk doel om sport aan te bieden aan alle kinderen van jong naar oud, uit kwestbare doelgroepen,... en dit in kleine groepen onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers. 
We willen hier zoveel mogelijk doelgroepen aanspreken. We maken dit concreet door onze activiteiten op te splitsen in enkele grote pijlers.
We stellen ze graag even aan jullie voor:

Wij willen met onze lessenreeksen en onze kampen KIDSMOVE de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen in stand houden en verder stimuleren. De meeste kinderen bewegen graag uit zichzelf.
Door bewegingssituaties en spelmaterialen aan te bieden in onze lessenreeks krijgen ze de kans om voortdurend nieuwe bewegingsvormen uit te proberen.
Zo kunnen ze klimmen en klauteren, lopen en springen, trekken en duwen, werpen en vangen met voorwerpen en ballen, heffen en dragen en nog vele andere basisvaardigheden uitproberen.
Ons hoofddoel is dan ook op een leuke manier de motorische ontwikkeling en de algemene basisvaardigheden van jonge kinderen te stimuleren.

Onze tweede pijler URBANMOVE wil het sporten in een stedelijk concept naar zoveel mogelijk jongeren brengen. Deze pijler zal op termijn alle courante urbansporten omvatten zoals freerunning, (street)dance, ...enz.

De derde pijler TECHMOVE gaat de innovatieve weg op door technologie en sport samen te brengen. Kinderen ondervinden dat technologie actief kan gebruikt worden. Ze worden geprikkeld om na te denken... en dat terwijl ze doen!

Onze nieuwste pijlers van 2021:

 CYCLOMOVE richt zich op fietsvaardigheid, zodat kinderen zich op een veilige en gecontroleerde manier in het verkeer kunnen verplaatsen.
We maken hier ook een kleine knipoog naar URBANMOVE door mountainbike toe te voegen aan het assortiment.

 CLIMBMOVE Een heel populaire en complete sport, die onlangs ook te zien was op de Olympische spelen. Elk aspect van indoor sportklimmen komt op een speelse manier aan bod. Overwin je  hoogtevrees en krijg meer zelfvertrouwen, verbeter je klimtechniek, vergroot je lichaamsbesef, verbeter je coördinatie en verhoog je kracht-uithouding.

Vanuit deze pijlers organiseren we af en toe (sportgerelateerde) evenementen in samenwerking met externe partners. Enkele voorbeelden: BASICS QUIZ, BASICS! RUN en URBANBEACH.

Wanneer we spreken van evenementen, dan hebben we het ook over cultuur en kunst. Wij zijn dan ook trots dan we sinds januari 2021 het collectief TENTAKEL CONCEPTS onder onze vleugels hebben.
Een bende idealisten met een leuke hoek af... Zij bouwen al dan niet permanente installaties op festivals en evenementen. Kenmerkend is het gebruik van hout en kunstgras... Je zal ongetwijfeld hun bouwwerk al gezien hebben op CACTUS FESTIVAL en CAMPO SOLAR.

Met BASICS! streven we ernaar om één grote familie te zijn, verbonden door sport, innovatie, cultuur en zoveel meer...
Wanna join the family? Word lid van onze Facebook groep: BASICS! Family